Έχουμε προσθέσει μια νέα φωτογραφία

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2022
1ου Παιδικού Τμήματος Εθνικής Στέγης

Ξεκινώντας η νέα αυτή χρονιά, θα θέλαμε ολόψυχα να σας ευχηθούμε τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό της Εθνικής Στέγης να είναι μια καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη με τα καλά της υγείας και της ευτυχίας για τις οικογένειές σας.

Με τη δική σας θετική σκέψη και συνεργασία συνεχίζουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματός μας. Είμαστε προσηλωμένοι στους αρχικούς μας στόχους, με βασικό μέλημά μας να έχουμε ευτυχισμένα παιδιά, που περνούν ΄΄όμορφα΄΄ στο σχολείο τους, αλλά καθώς μεγαλώνουν, βάζουμε και νέους στόχους, επιδιώκοντας την νοητική, κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, αλλά και την καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων και στάσεων ζωής!

Τα θέματα που θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τον Ιανουάριο αφορούν:

Τις εμπειρίες μας από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ποιά έθιμα βιώσαν τα παιδιά με τις οικογένειες τους και τους έκαναν εντύπωση τις 15 μέρες, που δεν έρχονταν στο σχολείο; Συζητήσεις και αφηγήσεις από τα νήπια στους συμμαθητές και τις παιδαγωγούς τους.

Ιανουάριος: νέος μήνας, νέος χρόνος: Κατανόηση της αλλαγής του μήνα και του χρόνου.

Χειμώνας: Τι αλλαγές μας φέρνει αυτή η εποχή αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες, τις αλλαγές στη συμπεριφορά μας και τα ρούχα μας; Η προσέγγιση γίνεται μέσα από εποπτικό υλικό και βιβλία. Επίσης θα παρατηρήσουμε μέσα σπό την τέχνη της ζωγραφικής, πως ΄΄είδαν΄΄ και απέδωσαν το Χειμώνα μεγάλοι ζωγράφοι, όπως ο Βινσεντ βαν Γκογκ!

Μαθαίνουμε και δραματοποιούμε τις ιστορίες από τη Μυθολογία, που σχετίζονται με το Χειμώνα. Το μύθο της Αλκυόνας και του Κύηκα, από όπου σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες, προκύπτουν οι Αλκυονίδες μέρες (=μια ανάπαυλα από τα κρύα του Γενάρη) και το μύθο της Αμυγδαλιάς, που πριν τη μεταμορφώσουν οι θεοί σε δένδρο ήταν μια όμορφη βασιλοπούλα της Θράκης, η Φυλλίς.

Παρατηρούμε την υδρόγειο σφαίρα, δηλαδή τη γη μας και εντοπίζουμε τους δύο πόλους, το βόρειο και το νότιο. Ποιά ζώα ζουν σε αυτές τις πολύ κρύες περιοχές της γης; Πως αντέχουν το κρύο; Πως τα έχει εξοπλίσει η φύση;


Με εκτίμηση, οι Παιδαγωγοί του τμήματος

www.facebook.com/103984238493582/posts/283541...