Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Ά ΒΡΕΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2021
Έχοντας τα περισσότερα παιδιά προσαρμοστεί στο νέο χώρο του σχολείου, αρχίζουν να ανακαλύπτουν νέες γι’ αυτά δεξιότητες, θέλοντας παράλληλα να τις εξελίξουν και να τις κατακτήσουν.
Σε αυτό βοηθούν τα αισθητηριακά παιχνίδια με τα οποία ασχολούμαστε καθημερινά. Μέσα από τα αισθητηριακά παιχνίδια τα παιδιά αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον με ένα εμπειρικό τρόπο. Γνωρίζουν καλύτερα τις λειτουργίες του σώματός τους και αποκτούν περισσότερα ερεθίσματα. Επίσης τα παιχνίδια αυτά βοηθούν τα παιδιά στη συγκέντρωση, στο συντονισμό ματιού – χεριού, στη παρατηρητικότητα, στη λεπτή κινητικότητα καθώς και στη γνωστική ανάπτυξη.
Έχοντας ξεκινήσει να καταπιανόμαστε με φθινοπωρινά θέματα (π.χ. ο καιρός του φθινοπώρου, τα χρώματα των φύλλων των δέντρων, η βροχή), συνεχίζουμε το μήνα Νοέμβριο με τις παρακάτω ενότητες:
 Φθινοπωρινά φρούτα
 Το ψωμί: (ζυμώνουμε και φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά ψωμί στη τάξη)
 Η ελιά και το λάδι
 Γνωρίζω το σώμα μου: (φροντίδα – πλένω χεράκια/ κάνουμε μπάνιο στη τάξη ένα μωρό, κούκλα/ μουσικοκινητικά παιχνίδια)
Παράλληλα με τα παραπάνω θέματα, καθημερινά διαβάζουμε παραμυθάκια, λέμε τραγουδάκια και φτιάχνουμε απλές δημιουργίες προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών, χρησιμοποιώντας ποικίλες τεχνικές όπως το κολλάζ, τυπώματα, τέμπερες.

Οι παιδαγωγοί του τμήματος
Αθανασίου Ντόρα - Πετρίδου Ιωάννα – Ζώτου Χριστίνα

www.facebook.com/103984238493582/photos/a.106...