Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις

Bazaar ΑΓΑΘΟΕΡΓΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ « ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΕΓH

Όμορφη, γλυκεία, τρυφερή, η φετινή εκδήλωση ή αλλιώς παζάρι του αγαθοεργού σωματείου «Εθνική Στέγη», το Όμορφες νεανικές παρουσίες από χορευτικά τμήματα, καθώς και ο πάντα χαμογελαστός αρχιμουσικός της μπάντας του δήμου μας, που με τα παιδιά του και τις παραδοσιακές του νότες, μας χάρισαν στιγμές χαράς, ξενοιασιάς, ξεκούρασης, έστω και για λίγο.

Ελπίζουμε και θέλουμε από του χρόνου να  εμπλουτίσουμε το Bazaar μας με νέες δραστηριότητες με σκοπό ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας να απολαύσουν αυτές τις ξένοιαστες στιγμές 

Το παζάρι μας, χάρη στην βοήθεια και τον κόπο των εθελοντών μας, λειτούργησε στο εσωτερικό χώρο του κτιρίου και όσοι φίλοι μας το επισκέφτηκαν, τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν, να αγοράσουν και να γευθούν σπιτικά γλυκά και εδέσματα, αλλά και να εμπλουτίσουν το σπίτι τους και τον εαυτό τους, με ειδή οικιακής χρήσεως, φο μπιζού, κ,α που ήταν προσφορές από φίλες και φίλους του σωματείου και εμπλούτισαν την συλλογή του, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα έσοδα του, τα οποία θα ξαναεπιστρέψουν στους πολίτες τής πόλης μας ως κοινωνικές παροχές, μέσα από τις δράσεις του αγαθοεργού Εθνική Στέγη.


Ένα μεγάλο, τεράστιο, ειλικρινές ευχαριστώ σε όλους όσους προσέφεραν σε δύσκολους καιρούς από το υστέρημα τους. Επίσης στα μέλη και τους φίλους μας, καθώς και σε όσους επωνύμους της πόλης μας βρέθηκαν μαζί μας.

 

 Κοπή βασιλόπιτας αγαθοεργού ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρέα με τα μέλη και τούς φίλους  του σωματείου μας προέδρους και εκπρόσωπους φορέων της Νέας Σμύρνης, κόψαμε την βασιλόπιτα
του Αγαθοεργού Σωματείου «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» και  ενημερώσαμε για το έργο μας,  ενώ  απολαύσαμε όλοι μαζί την εορταστική ατμοσφαίρα που μας έφτιαχνε την διάθεση και γίνονταν καλύτερη και ομορφότερη από την ζωντανή μουσική του κέντρου, με χορευτικά κομμάτια από τις Κυκλάδες, Μακεδονία, Ήπειρο και λαϊκά.Παρόντες στο γλέντι μας εκτός από τα μέλη μας και τους φίλους, ήταν οι κάτωθι φορείς:

 • Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κούπας Ευστάθιος,
 • Η Αντιδήμαρχος Νομικών κ. Νάνου Δήμητρα,
 • Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανασίου Αθανάσιος,
 • Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου της Εθνικής Στέγης
  κ. Τσιάπης Παναγιώτης,
 • Ο Πρόεδρος του συλλόγου Φοίνικα κ. Λαμπιδώνης Γεώργιος,
 • Ο Νομικός μας Σύμβουλος κ. Μανωλόπουλος Παύλος,
 • Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.)                                                                                                         
 • Οι εθελοντές μας καθηγητές, που στηρίζουν αφιλόκερδος το φροντιστήριο αλληλεγγύης του σωματείου μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες.

 

 

Ημερίδα 29/6/2015: «Κοινωνική Υπευθυνότητα για το αύριο της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αθηναίων»

Ημερίδα 29/6/2015: «Κοινωνική Υπευθυνότητα για το αύριο της επιχειρηματικότητας στο Δήμο Αθηναίων»

 Αμφιθέατρο <<Ι. Δρακόπουλος>>

Πανεπιστημίου 30, (10:00 – 14:30)

Αθήνα

Πρόγραμμα Ημερίδας

 10:00- 10:30  Καλωσόρισμα

Δεμερτζής Ν., Καθηγητής Παν. Αθηνών – Πρόεδρος ΔΣ ΕΚΚΕ

 Χαλβατζά Λ., Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αποκέντρωσης & Διοίκησης Δήμου Αθηναίων

 10:30 – 12:00

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Ι. Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ

 Εφαρμογές Ε.Κ.Ε. στο πεδίο της Κοινωνικής Ένταξης: Διάγνωση Αναγκών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου της Αθήνας, Διαμόρφωση χορηγικών πακέτων για κάθε κοινωνική υπηρεσία

Α. Γαλάνη, Γενική Συντονίστρια Α’ δράσης ,  ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ

  Ηλεκτρονικός κόμβος αλληλοβοήθειας: Μια καινοτόμος προσέγγιση που συνδέει την προσφορά με τις κοινωνικές ανάγκες

Ν.  Χριστάκος, Υπεύθυνος Τμήματος IT ΕΚΠΟΣΠΟ «Νόστος»

 Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο Αντικείμενο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: Τρόποι, Μέσα και Αποτελέσματα

Κ. Τσαγκαράκης, Εκπαιδευτής ενηλίκων

 Το Φόρουμ Κοινωνικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ως πρακτικό εργαλείο για την ανάπτυξη και ενίσχυση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Ε.  Χαϊνάς, Επ. Συνεργάτης ΕΚΚΕ

 Η Ανάπτυξη των Κοιν.Σ.Επ. στην κρίση

Σ. Κατωμέρης, Συντονιστής του 2βαθμιου οργάνου των Κοιν.Σ.Επ. Αττικής (Πε.Μη.Κοιν.Σ.ΕΠ.)

 12:00 –12:30 Διάλειμμα— καφές

 12:30 – 14:00 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Π. Καλδής, Αντιπρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας

ΚοινΣΕπ: Υφιστάμενη κατάσταση, Θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα

 Ν. Σαρρής, Ερευνητής ΕΚΚΕ

 ΟιΚοινωνικές Επιχειρήσεις στο πλαίσιο της Ε.Κ.Ε. στο Δήμο της Αθήνας: Στοιχεία από εμπειρική έρευνα του ΤΕΙ Αθήνας

 Π. Ζάννης, Δρ. Κοινωνιολογίας & Κοινωνικής Πολιτικής

 Η αξιοποίηση της Ε.Κ.Ε. για την άσκηση Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων

 Γ. Αμίτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

 Καλές πρακτικές αξιοποίησης της Ε.Κ.Ε. στο πεδίο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

 Γ. Πιερράκος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας

14:00 – 14:15 ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 14:15 – 14:30 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ

 

 

Eυχαριστήριο

Αγαθοεργό Σωματείο ΕΘΝΙΚΉ ΣΤΕΓΉ – ευχαριστήριο

 Επιτυχία, γλέντι, χαμόγελα, χαρακτήρισαν την εκδήλωση μας του αγαθοεργού σωματείου εθνική στέγη. Είναι μια από τις ετήσιες εκδηλώσεις που πλέον έχουν πλέον γίνει θεσμός στην πόλη και όπου οι συντοπίτες μας έχουν την δυνατότητα να δουν, να γευτούν και αγοράσουν, παραδοσιακά γλυκίσματα και εδέσματα, καθώς και διάφορα αλλά προϊόντα τα οποία είναι προσφορές μελών, φίλων και συνεργατών του σωματείου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η φιλαρμονική του δήμου νέας Σμύρνης με τον πάντα πρόθυμο αρχιμουσικό της κ. Ψαριανό και τα νεαρά μέλη της, στόλισε με ευχάριστες νότες την όλη εκδήλωση η οποία πλαισιώθηκε και από το χορευτικό τμήμα του ερυθρού Σταύρου, με παραδοσιακούς χορούς από την νησιώτικη και στερεά Ελλάδα, τα νεαρά μέλη του χορευτικού με το κέφι τους και το μπρίο που τα διακρίνει, ενθουσίασαν και κατόρθωσαν να αποσπάσουν ενθουσιώδες χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Μαζί μας επίσης ήταν:

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Τζουλάκης Σταύρος.

Κούπας Ευστάθιος αντιδήμαρχος οικονομικών.

Δεληγιάννη Κλαίρη, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολίτικης και αλληλεγγύης.

Τσίαπης Παναγιώτης, πρόεδρος ΝΠΔΔ Εθνική Στέγη.

Πούλιος Κώστας, πρόεδρος των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Περαθωράκης Νικήτας δημ. συμ., πρόεδρος του συλλόγου κρητών.

Νάνου Δήμητρα, δημ συμβ.

Ζαβός Αλέξανδρος, δημ συμ.

Καριοφίλι Ιωάννα, δημ συμβ.

Κλειδόπουλος Κωνσταντίνος, δημ συμβ.

Πανταζής Δημήτρης, δημ. συμβ. και εκδότης της τοπ. εφημερίδος «φωνή νέας Σμύρνης».

Λαμπηδόνης Γιώργος. πρόεδρος του πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου «Φοίνικας».

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας και ενίσχυσαν την προσπάθεια που κάνουμε καθώς και όλους όσους συνέβαλαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Μπαζάρ «Εθνικής Στέγης»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΘΟΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ- ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Κέντρο εκδηλώσεων «Ποσειδών» πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος  χορός – κοπή πίτας του σωματείου μας, την περασμένη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας για μια ακόμη φορά, αποδεικνύοντας με την συμμετοχή του, ότι αγκαλιάζει με θέρμη και υποστηρίζει με σθένος την προσπάθεια που γίνεται στο Σύλλογό μας.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 180 άτομα βρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης.

Μεταξύ των παρευρισκομένων: ο Δήμαρχος νέας Σμύρνης κος Τζουλάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κος Πούλιος Κώστας, ο αντιδήμαρχος κος Τσουράκης Κώστας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «συμμαχία πολιτών για τη Νέα Σμύρνη» κος Νίκος Στέφος με πλειάδα στελεχών του. Οι δημοτικοί σύμβουλοι: κα Δεληγιάννη Κλαίρη, και ο κος Αθανάσιου Νάσος μέλος μας και υπεύθυνος πολίτικης προστασίας του δήμου μας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Φοίνικας» κος Λαμπιδόνης Γιώργος, η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας κα Χαραλαμπίδου Ευγενία, ο νομικός μας σύμβουλος κος Μανωλόπουλος Παύλος και εκπρόσωποι των αποφοίτων του συλλόγου της «Ευαγγελικής Σχολής».   Επίσης τιμητική ήταν η παρουσία των καθηγητών που προσφέρουν αφιλόκερδος στο κοινωνικό μας φροντιστήριο: κος Ιωακειμίδης Ευάγγελος (μαθηματικά – φυσική – χημεία), κα Κούκα Άννα (γαλλικά), κα Αγγελίδη Αγγελική (αγγλικά).

Η εκδήλωση άρχισε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του         Σωματείου Κου Σκαλόθεου Ιωάννη για να ακολουθήσει από τον ίδιο η κοπή της Βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους παρευρισκομένους από την γραμματέα μας κα Μεϊντάνα Καίτη μια σύντομη ενημέρωση για το έτος που πέρασε  ως προς τις δραστηριότητες του Σωματείου μας έως. Ενδεικτικά αναφέρουμε το κοινωνικό φροντιστήριο, το διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης κάρτας, την έκδοση ημερολογίου με τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και αλλά που λίγο πολύ είναι γνωστά στους πολίτες της πόλης μας, ακολούθησε μια σύντομη παρέμβαση από τους αντιπροέδρους:  κο Αθανάσιου Νάσο που είναι και ο τυχερός της χρονιάς, και κο Βενετσάνο Γιώργο που παρουσίασε του καθηγητές μας, που διδάσκουν στο κοινωνικό φροντιστήριο.

Κατόπιν, η ορχήστρα του κέντρου πήρε τη σκυτάλη και ανέλαβε να διασκεδάσει τον κόσμο μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο Σύλλογός μας θα ήθελε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, που κοπίασαν να επιτυχή η εκδήλωση, με αποτέλεσμα τη συγκλονιστική  παρουσία των φίλων μας, η οποία μας γεμίζει δύναμη, όρεξη και διάθεση για περισσότερη προσφορά.

Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερος τους εκπροσώπους του τοπικού τύπου που μας τίμησαν με την παρουσία τους, κον Νικάκη Γιώργο από τα «Επίκαιρα Νέας Σμύρνης», και κ. Πανταζή Δημήτρη από τη «Φωνή της Νέας Σμύρνης».

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι από τις δραστηριότητες που κάνουν οι νεαροί φίλοι μας, στα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, που διατηρεί το σωματείο μας στην περιοχή της Άνω Νέας Σμύρνης (πλ. Άνοιξης), επί της οδού Ανοίξεως 10.

 

φωτογραφία από την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών

sarosi00014
φωτογραφία από την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών

Το Διοικητικό συμβούλιο του αγαθοεργού σωματείου «Εθνική Στέγη», εύχεται το νέο έτος να είναι μια χρόνια ελπίδας και ανθρωπιάς, από όλους και για όλα.

                             
1. Βραβείο
00072
2. Βραβείο
3. Βραβείο

Στο διαγωνισμό για την δημιουργία χριστουγεννιάτικης κάρτας που έγινε από το σωματείο μας, η επιτροπή επιλογής που απαρτίζονταν από ένα ζωγράφο, μια δημιουργό έργων αργυροχρυσοχοΐας, ένα φοιτητή αρχιτεκτονικής και ένα δημοσιογράφο, βράβευσε τις τρεις πρώτες προσπάθειες και συγκεκριμένα τους μαθητές:

 • Α΄ Βραβείο: Κολοκούτσα Χρόνη – Δ΄ δημοτικού.  
 • Β΄ Βραβείο:  Κούλη ΕλένηΓ΄ δημοτικού.
 • Γ΄ Βραβείο: Σταματίου ΡοδόλφοςΒ΄ δημοτικού.

Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείτο από τους:

 • Κο Σκαλόθεο Ιωάννη, πρόεδρο του σωματείου  
 • Κα Μεϊντάνα Καίτη, γραμματέα.
 • Κο Βενετσάνο Γιώργο, αντιπρόεδρο.

Και έδωσε στους μαθητές για την προσπάθεια τους από ένα                    αναμνηστικό συμμετοχής, καθώς και ένα μικρό δώρο, στην οικογενειακή ατμόσφαιρα της μικρής γιορτής που διοργάνωσαν, με την βοήθεια του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου.

Κοπή πίτας 2013

Έγινε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του αγαθοεργού σωματείου ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ στο κέντρο «Ποσειδών».     Το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων το έκανε ο πρόεδρος μας κ Σκαλόθεος, την ειδική αναφορά και ενημέρωση για το σωματείο η γραμματέας κα Μεϊντανά και ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Βενετσάνος αναφέρθηκε στις νέες δραστηριότητες. Από όλους  τονίστηκε ότι βασικός σκοπός του σωματείου, είναι η βοήθεια προς τους συμπολίτες μας και ειδικά προς την νεολαία της Νέας Σμύρνης.                                                                                                                                     Μια μικρή παρένθεση για να θυμούνται η παλαιοί και να γνωρίζουν οι νέοι. Όταν  πρωτοξεκίνησε αυτό το σωματείο έγινε μέσα σε καιρούς κρίσης και ανθρωπιστικής τραγωδίας για τον ελληνισμό, έτσι και τώρα που η χώρα μας δείχνει να καταρρέει ανθρωπιστικά,  δηλώνει παρόν και φουλάρει σήμερα τις μηχανές της προσφοράς, για την ανακούφιση (τότε των ορφανών του 1922 και των κατατρεγμένων της  μικρασιάτικης καταστροφής) των κατατρεγμένων ελλήνων, από αιτίες που όλοι γνωρίζουμε και των οποίων τα πρώτα θύματα είναι οι νεολαίοι.Πάνω σε αυτό λοιπόν, η γραμματέας μας και ο Α΄αντιπρόεδρος μας, η πρώτη ενημερωτικά και ο δεύτερος πιο αναλυτικά, παρουσίασαν την νέα δραστηριότητα του αγαθοεργού σωματείου εθνική στέγη, που δεν είναι άλλη, από την ίδρυση και λειτουργία με εθελοντές καθηγητές και δάσκαλους, κοινωνικού φροντιστηριακού τμήματος, για μαθητές υποχρεωτικής εκπαίδευσης και σπουδαστές λυκείου, που χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα. Η συμμέτοχη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Να θυμίσουμε ότι την ενημέρωση όχι μόνο για αυτή την δραστηριότητα, αλλά και για ότι αφόρα το αρωγό σωματείο εθνική στέγη, μπορεί να το παρακολουθεί όποιος ενδιαφέρεται μέσα από το διαδίκτυο στο www.ethnikistegi.gr.                                                                                   .            Κατά τα αλλά η εκδήλωση κύλισε σε ζωηρούς τόνους με την βοήθεια και της ορχήστρας του κέντρου. Φυσικά δεν έλειψαν και τα πολιτικά πηγαδάκια, από την στιγμή που ήταν μαζί μας: από την δημοτική πλειοψηφία ο κ. Αθανάσιου αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, η κ. Δεληγιάννη υπεύθυνη παιδείας,  ο κ. Πάγκαλης πρόεδρος του ΝΠΔΔ «εθνική στέγη», η κ. Γαλανοπούλου δημ. Σύμβουλος και από την δημοτική αντιπολίτευση: ο κ Στέφος αρχηγός της «Συμμαχίας Πολιτών», ο κ Δημάκης της «Νέας σελίδας – Νέα Σμύρνη» και γραμματέας του δημοτικού συμβούλιου, ο κ. Τσιάπης από «η νέα Σμύρνη αλλάζει – Ανδρέας Νεφελούδης » και ο κ. Παναγόπουλος εκπρόσωπος της λαϊκής συνέλευσης της πλατειάς Νέας Σμύρνης και εκδότης της τοπικής εφημερίδας «πολίτης». Μετά από την παρουσία όλων των ανωτέρω, το να μην υπάρχουν πολιτικά πηγαδάκια, θα ήταν τουλάχιστο αφύσικο. Δεν ξεχνάμε όμως και έναν άνθρωπο που πάντα βρίσκεται στο πλευρό μας, είναι ο δικηγόρος του σωματείου μας, κ. Μανωλόπουλος, ψυχή και καθοδηγητής όπου και όταν  χρειάζεται νομική συμβουλή ή παρέμβαση. Ευχαριστούμε τους πάντες για την συμμέτοχη, το κέφι, και την ζωντάνια τους, ελπίζοντας έτσι να συνεχιστή και το νέο έτος, με αισιοδοξία, ζωντάνια, αλλά και αλληλεγγύη για το συνάνθρωπο μας.

Το Δ.Σ

Του αγαθοεργού σωματείου Εθνική Στέγη